• Blog
  • Günlük Hayatta Kullanabileceğiniz 8 Psikolojik Teknik

Günlük Hayatta Kullanabileceğiniz 8 Psikolojik Teknik

    Bu yazıdaki konular

Çocuklarınıza sağlıklı yiyecekler yedirirken zorlanıyor ve yoruluyor musunuz? Ya da iş yerinizdeki çalışma arkadaşlarınızı etkilemek mi istiyorsunuz? Sizin için listelediğimiz günlük hayatta kullanabileceğiniz 8 eğlenceli psikolojik yöntemle isteklerinize rahatlıkla kavuşabilirsiniz.

1. Anlattıklarınız ile ilgilenip ilgilenilmediğini anlayabilirsiniz.

Eğer bir kişiyle sohbet ediyorsanız ve karşınızdaki kişinin sohbete ilgi gösterip göstermediğini merak ediyorsanız ayaklarına bakın. Ayakları size doğru dönükse ilgi duyuyor anlamına gelir. Eğer yanlara ya da başka bir yöne dönükse sohbet çok da ilgisini çekmiyordur. 

2. Arkadaşlarınızın egosuna küçük şakalar yapın :)

Arkadaşlarınızla zaman geçirdiğiniz sırada biraz eğlenmek istiyorsanız sohbet esnasında kullandıkları bir kelimeyi seçin ve bu kelimeyi ne zaman yenileseler gülümseyin, başınızı onaylar biçimde sallayın ya da farklı bir şekilde kendisini onayladığınızı belli edin. Onaylandığını hisseden arkadaşınız farkında olmadan bu kelimeyi daha da fazla kullanmaya başlayacaktır.

3. Dilinize dolanan şarkıdan kurtulun!

Günlerdir dilinize dolanan bir şarkıyı kafanızdan atmakta zorlanıyor musunuz? Şarkının son nakaratını düşünmeye çalışın. "Zeigarnik Etkisi" olarak adlandırılan bu psikolojik duruma göre beynimiz tamamlanmamış şeyleri hatırlamaya eğilimlidir. Şarkının son sözlerini düşünerek zihninize bu döngüyü tamamladığını ve artık kapatabileceği mesajını verebilirsiniz.

4. Çocuğunuza sebze mi yedirmek istiyorsunuz?

Mesela çocuklarınızın brokoli yemelerini sağlamak istiyorsanız yemek servisi sırasında doğrudan brokoli yemek isteyip istemediklerini sormak yerine, 2 parça mı 3 parça mı istediklerini sorun. Böylelikle kararı onlar adına zaten vermiş olursunuz, çocuklarınız da seçim hakları olduğu için kendilerini iyi hissederler. Bu ufak psikolojik yöntemi birçok farklı durumda da uygulayabilirsiniz.

5. Birisinin sizi izlediğini düşünüyorsunuz ama emin değil misiniz?

Daha önce hiç birisinin sizi izlediğini hissettiğiniz ama tam olarak emin olamadığınız oldu mu? İzlendiğinizi düşündüğünüz tarafa doğru dönerek esneyin. Esnemek bulaşıcı bir durum olduğu için eğer birisi sizi izliyorsa o da esneyecektir.

6. Sohbet ya da toplantı esnasında ciddiye alınmasını istediğiniz bir düşünceniz mi var?

Eğer bir konuşma esnasında söylediklerinizin ciddiye alınmasını istiyorsanız bunları babanızın size öğrettiğini söyleyin. İnsanlar babalar tarafından verilen tavsiyelere doğal olarak inanma eğilimindedir.

7. Ortamlarda kimin kimle yakın ilişki içinde olduğunu hemen anlayın :)

Arkadaşlarınızla birlikteyken bir şaka yapın ve kahkaha atan insanları gözlemleyin. Kendilerini birbirlerine daha yakın hisseden kişiler gülerken birbirlerine bakarlar. Kimlerin yakın ilişki içinde olduklarını öğrenmenin en kolay yollarından biridir.

8. Kalabalık bir yolda hızlı yürümek aslında çok kolaydır.

Kalabalık bir yolda yürürken ilerlemek istediğiniz yöne doğru bakın, karşıdan gelen insanların doğal olarak bu güzergahtan uzaklaştıklarını göreceksiniz. Kalabalık caddelerde yürüyen kişiler karşıdan gelen kişinin hangi doğrultudan gideceğini anlayabilmek için birbirlerinin gözlerine bakma eğilimdedir. Böylelikle sizin yerinize onlar kenara çekilirler.

Yaşamınızı kolaylaştırıp stresten uzaklaşmanızı sağlayacak farklı yöntemleri öğrenmek sizin elinizde.

Psikologofisi.com’da 1 dakikada psikolog seçerek, evinizden çıkmadan video görüşme ya da telefon yoluyla online terapi alabilirsiniz. 

Yazar
Eren Artun Ergül Profil Fotoğrafı
Eren Artun ErgülPsikolog5 Mart 2017
Yorumlar
0/1500

Henüz yorum yapılmadı

Henüz yorum yapılmadı
En uygun fiyatlarla

Online Terapi